EP11: Ong Ang-kanalen

Ong Ang-kanalen i Thailand ble verdenskjent etter at liv og samfunn langs kanalen i Bangkok ble skildret i et utviklingsprosjekt. Kanalen vant i 2020 Asian Townscape Awards av UN-Habitat Fukuoka. Thailand var da ett av 6 utvalgte land, i tillegg til Japan, Sør-Korea, Nepal, Kina og Malaysia, som konkurrerte om prisen. Kanalen var del av en #LandskapsForbedringsModell (Landscape Improvement Project) for å utbedre levekår, gi økt trygghet, tilføre kunst og kultur, gjennom videreutvikling av miljøet.

 

Ong Ang-kanalen er en av flere kanaler gravd rundt hovedstaden i Thailand. Kanalen ble gravd av Kong Rama I sin regjeringstid. Da beordret han i 1783 prosjektet for byggingen av Grand Palace og utvidelsen av hovedstaden. Kanalen måtte utvides og tilknyttes til nordsiden av Chao Phraya elva, ved Bang Lamphu underdistrikt, gjennom Bowon Niwet Vihara tempelet, Gudinnen Ram tempelet, Saket Tempel, Burapha Phirom slottet, samt enden på sørsiden av Chao Phraya elva. Kanalen ble gravd over Sam Pluem tempelet eller Chakrawatrachawat tempelet. Selve kanalen er omtrent 3,5 km lang.

 

For noen år siden lå Jernbro-markedet, der de solgte spill, leker og modeller, ved Ong Ang-kanalen. Det var imidlertid nesten umulig å se hvor og hvordan kanalen var, fordi så mange butikker lå over kanalen. I 2015 fjernet myndigheten i Bangkok disse butikkene for å omorganisere Ong Ang-kanal landskapet og som da hadde vært tilslørt i over 40 år.

 

Nå har Ong Ang-kanalen blitt et nytt landemerke og gågate for både thailendere og turister. Veggene langs kanalen mellom Phanuphan brua og Damrong Sathit brua er også fulle av fantastisk gatekunst som folk kan besøke og se. Det er også kajakker som turister kan padle rundt i kanalen. Fra 28. November t.o.m. 27 desember 2021, hver fredag, lørdag og søndag mellom kl.16.00 og 22.00, er det båtutlånstjeneste av 15 gratis 2-seters kajakker, med redningsvester, for de som er interessert i kajakktur. Beredskapspersonell er også tilgjengelig for å hjelpe rundt i kanalen. Prosjektet med utvikling- og lanskapsforandring tilførte bedre livskvalitetsmiljø rundt Ong Ang-kanal området, med forskjellige interessante vannaktiviteter for både thailendere og turister.

 

Metta’s Journey in Norway

 

#thailandandbeyond

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.

powered by