EP10:Bangkok, Østens Venezia

 

Bangkok, Østens Venezia

Det var Kong Rama X som ga i oppdrag å grave 10 kanaler og som til den dag i dag er vakre og rene. Kong Rama X satte søkelys på forebygging for å løse problemet med forfall. Han hadde sett at mange av kanalene var gamle og slitne. Enda viktigere var kanalene et viktig symbol på thailandsk tradisjon og kultur for mange mennesker. Dersom kanalene fikk utviklet en god hygiene og et bedre miljø, ville folk få bedre livskvalitet.

Kongen undersøkte og studerte de 10 kanalene i detalj, og ga oppdrag om graving og vedlikehold for disse 10 kanalene til den kongelige tjenesten, offentlig sektor, privat sektor og frivillige thailendere siden 2018. I dag har Thailand fått bedre vannkvalitet i kanalene, og som utgjør et vakkert område hvor man kan slappe av. 

Disse 10 kanalene består av:

  1. Mae Kha kanal, Chiang Mai-provinsen
  2. Bang Lamphu kanal
  3. Prem Prachakon kanal
  4. Phadung Krung Kasem kanal
  5. Khu Mueang Doem kanal (Lhord kanal)
  6. Sangwet tempel kanal
  7. Saen Saeb kanal
  8. Tri Thosthep tempel kanal
  9. Ratchabophit tempel kanal 
  10. Ratchanadda tempel kanal

 

I tillegg ble det lagt elektriske kabler og kommunikasjonskabler under jorden, og man flyttet hjemløse på begge sider av kanalene til offentlige institusjoner. Landskapet på begge sider av kanalene ble også forbedret til en turistattraksjon, et sted for rekreasjon og et nytt landemerke.

Lenge leve kongen!

 

#KongenGjørGodtUtenÅViseSegFrem

#FortsettÅVedlikeholde

 

Takk for informasjonen og bilder fra hjemmesiden til Praj Samsee (siamgreatwarrior`s nettside)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.

powered by