EP08: Kajsa (Ratchaphruek)

Thailands nasjonalblomst kalles Kajsa og er elegant gul av farge. Når blomsten springer ut, gir den en varm følelse. Denne blomsten betraktes som et symbol på verdighet. Thailendere kjenner Kajsas blomst ved thai-navnet  ‘Koon’. Vi tror også at gulfargen fra Kajsas blomst er et symbol for buddhisme og velstand. I tillegg representerer den folket og nasjonal samhørighet. Blomstringstida er mellom februar og mai. Selve høydepunktet er når alle blader faller fra treet, og etterlater kun de glitrende blomstene.

Den har lang levetid, den tåler mye og kan vokse i alle typer miljøer rundt om i landet. Blomsten kjennes ved mange ulike navn i alle Thailands regioner, som for eksempel, “Låmlaeng” (Tørr vind), og “Koon” (Gullregn). Kajsa er et hellig tre og som anvendes under viktige seremonier, som for eksempel; sette bysøylen (Long Lhak Muang), hovedsøylen (Long Sao Ek), lage en feltmarskalk stav (Tam Khata Jom Phon), og finnes i toppen av Hærenes seiersflagg (Thongchai Chalermpol).

Om sommeren springer Kajsa full ut i blomst på hele treet. Blomsten har en kjempevakker form og gulfarge. Fargen brukes som et symbol for buddhisme som er Thailands nasjonalreligion. Den er også for Kong Rama IXs bursdag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

MAIN MENU

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.