EP07:Elefant “Chang” (Asiatisk elefant), Thailands nasjonaldyr

Elefanter er verdens største landpattedyr. Elefanthunnen føder en kalv og fores med morsmelk. Den har lang levetid, og er Thailands nasjonaldyr. Elefanten var viktig for den thailandske konge i gamledager. Under krigen satt kongen på elefanten for å bekjempe fienden. Kongen brukte elefanten som lykkebringer i samsvar med Kchalak-lærebok. Elefanten var både et majestetiske dyr, og transport for kongen i krigen. Thailendere har brukt elefanter på forskjellige måter, fra kongelige seremonier til jordbruksarbeid. De ble brukt til det meste, fra de kongelige til vanlige folk. Derfor har thailendere et sterkt bånd til elefantene og slik har det vært i lang tid.

I gamle dager var elefanten et hellig dyr for thailendere. De var smarte, søte og nyttig for samfunnet, men med tiden har samfunnet utviklet seg. Dette førte til mindre bruk av elefanter. Antall elefanter sank også drastisk. I dag er skogsareal redusert på grunn av at mennesker ødela naturressursene. Derfor etablerte departementet, avdeling for naturressurser og miljø i 1969 et bevarings senter for thailandske elefanter. Eller en såkalt nasjonalt Kchabal-institutt i Lampang provinsen. Den 13.mars ble det holdt en markering for elefantdag hvert år. Dersom vi ikke hjelper med å bevare og beskytte vårt nasjonaldyr, vil elefanten kunne bli utryddet og bare bli en myte for våre barn i fremtiden.

Når dette er sagt, bør alle bidra til å bevare og beskytte våre elefanter for vårt land.

Referanse: http://thailand-db.blogspot.com/2015/09/blog-post_15.html

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

MAIN MENU

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.