EP05: Amazing Thailand, Awaiting Thailand

Utbruddet av koronavirus har stor innvirkning på økonomi og samfunn. For miljø og naturressurser kan koronakrisen påvirke både positivt og negativt. De negative konsekvensene er den økte mengden avfall som brukte munnbind, smitteavfall og plastavfall fra take-away. På den annen side er de positive konsekvensene under nedstengningen og reisebegrensninger for både innlandsreiser og turisme at det kan senke klimagassutslip, slik at naturressurser fra både skogsmiljø og marint miljø gjenopprettes.

Nedgang i turisttrafikken, på grunn av reisebegrensninger og tiltak for å stenge nasjonalparkområdet, medfører en stor mulighet for naturrestaurering. I Thailand har det thailandske departementet for naturressurser og miljø kunngjort stenging av turistområder under departementets ansvar, bestående av over 148 nasjonalparker over hele landet. 36 naturreservater og 48 ikke-jaktområder. Hovedmålet er å redusere store turistaktiviteter som kan øke spredning av covid-19.

Den kortsiktige påvirkning av koronakrisen er positiv for miljø og naturressurser. Thailands naturressurser på land og sjø vil sannsynligvis gjenopprette seg på grunn av stengning av nasjonalparkene og besøksforbud i turistområdene. Reduksjon av vann- og utslipp fra lokale virksomheter og hoteller fører til gjenoppretning av marine ressurser i mange kystområder, spesielt økning av koraller og sjøgress, samt forbedret sjøvannkvalitet. Innstrammingen av innreisereglene i en periode i Thailand kan hjelpe koraller å regenerere seg. Havlærskilpadde, Dugong, Irrawaddy-delfin og Svarttippet revehai blir sett oftere, spesielt under nedleggelsen av 23 marine parker i koronakriseperioden.

Langsiktig påvirkning av koronakrisen viser fram en viktig problematikk, økning i turistantall avhenger av riktig ressurskapasitet- og forvaltning i turistområder. Det kan føre til ødeleggelse av habitat og tap av biologisk mangfold osv.

Thailand er rikt på naturressurser og har viktige turistattraksjoner i hver region, f.eks fjell, hav, osv. Koronakrisen kan gi en viktig mulighet til å endre strategien for å tiltrekke turister fra økning av turistantall, til kvalitetsturisme som “Grønn turisme”, og “Building Back Better” som er et katastrofehåndteringskonsept. Dette konseptet brukes for at miljø- og naturressurssituasjoner etter COVID-19 forbedres mer enn under COVID-19. Dette er for å gjøre naturressurser og økosystemer mer bærekraftige og immune mot nye utfordringer som kan oppstå i fremtiden.

Referanse: https://tdri.or.th/2020/06/covid-19-turning-crisis-into-an-opportunity-for-natural-tourism/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

MAIN MENU

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.