EP04: Den mobile teststasjon for COVID-19

Biosafety Mobile Unit er en mobil teststasjon som skal undersøke infeksjonssykdommer og gi informasjon om koronavirus til thailandske innbyggere. Professor Vip Viprakasit, MD. representant for det medisinske fakultet ved Siriraj sykehus, og samarbeide med THINK NET AS og PLUSE SCIENCE AS, ga en mobil teststasjon til Kong Rama X for at Helsedepartementet skulle teste den ut. Den 30. april 2020 ga Helsedepartementet en mobil teststasjon til smittevern avdeling.

Den 6. Juli 2020 ga Kong Rama X og dronningen 13 mobile teststasjoner til Helsedepartementet. Disse skal raskt samle inn Covid-19 prøver av folket fra forskjellige områder, blant annet skoler, templer, tettsteder og risikogrupper over hele landet. Dette er en ny tilnærming som støtter på proaktive overvåkingssystem og lokalisere koronapasienter veldig raskt.

Nå har smittetrenden økt rundt omkring i Thailand. Kong Rama X har derfor bestilt 7 ekstra mobile teststasjoner og til sammen 20 kjøretøy. Disse skal forebygge den nye koronabølgen i Thailand og å sikre trygghet i folkets hverdag.

Fordeler med mobil teststasjon:
1. Lokalisere koronapasienter veldig raskt i områder med utbredt smittespredning.
2. Sikre trygghet for helsepersonell som oppholder seg i mobilen.
3. Redusere budsjettet ved å redusere bruken av personlig beskyttelsesutstyr (PPE) og medisinsk munnbind (N95).

Med de mobile testestasjonene ønsker kongen å hjelpe det thailandske folk. Formålet er å sikre stabilitet og trygghet i folkets hverdag. Kongens tale som ble holdt den 6. juli 2020 var at «… selv når folket er fornøyd, og landet er trygt, kan likevel problemer alltid oppstå. Dersom vi kan bygge stabilitet og trygghet sammen i landet, blir vi alle lykkelige. Når det thailandske folket er lykkelig, gjør det oss lykkelige. Vi tilhører også folket …»

Referanser:
1. Siamrat Online, 7. januar 2021
2. Thaipost Online, 6. januar 2021
3. Kroningen av Kong Rama Xs hjemmeside 2019

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

MAIN MENU

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.