EP03: Siams smil: Siam Muang Yim

Siams smil eller Siam: Smilets land er et begrep for å støtte turismen i Thailand, satt i gang av turistorganisasjonen i Thailand. ‘Smilets kampanje’ ble en del av den nasjonale økonomiske utviklingsplan nr.1 (1961-1966) i regjeringen til feltmarskalk Sarit Thanarat. (www.sookkasean.com). Selv om “smil”, i turistkampanjen handler om serviceinnstilling, er det ikke begrenset til bare Siam eller Thailand.Selv om “smil” -turisme som ser ut som et tilbud om gjestfrihet, er tjenesten for å glede turistene som kommer til “Smile” -tjenesten ikke begrenset til bare Siam eller Thailand.

“Siams smil” og “Siam: Smilets land” har blitt brukt som turistkampanje mange ganger, enten det var i den amerikanske militærbasen før 1975 eller året for den thailandske turistkampanjen i 1997 i regjeringen til generalmajor Chatchai Chunhawan. Han utførte “Battlefield er en handelsplass” turistkampanjen sammen med ordet “Welcome to Thailand”. Denne turistkampanjen har blitt utført også etter den økonomiske krisen “Tom Yam Kung” fra 1997 til nå.

Setthaphon Manit, en thailandsk psykolog, skrev i en artikkel, “Fortsett å smile, thailandske folk” som et innlegg på tema #themosthappiness. Han påpekte at Smilet er unikt for thai. Andre land kalte Thailand for “Siam: Smilets land”. Dette smilet har bygget et godt rykte for landet. Det er ingen overraskelse at servicevirksomheter vokser særlig godt og raskt i Thailand. I tillegg diskuterer denne artikkelen om en interessant artikkel av Dr. Mark Stibich, et medlem av fakultetet for medisin i California San Diego State Universitetet og en spesialist innen atferdsvitenskap. Han har skrevet 10 viktig grunner for å støtte at smil kan gi oss fordeler for både helse og personlighet.

Nr. 1 Smil gjør oss attraktive. Smilet gjør at de som er rundt deg ønsker å komme nær. Fordi folk vil tolke smil som uttrykk for vennskap.

Nr. 2 Smil endrer humøret vårt. Når du ikke har det bra, er det bare å smile. Det kan gjøre vi føler oss bedre. Smil kan faktisk påvirke kroppen vår og bidra til å endre humøret vårt.

Nr. 3 Smil er smittsomt. Når noen smiler, kan hele rommet lyse opp.  Smil kan endre andres følelsesmessige tilstander. Smilet vårt oppfordrer andre til å smile.

Nr. 4: Smil for å avlaste stress. Stresset kan vises i ansiktet ditt. Når du smiler, kan du minske stress.

Nr. 5 Smil styrker immunforsvaret. Smilet hjelper å støtte immunforsvaret til å fungere bedre. Dette er en annen måte å forhindre influensa.

Nr. 6 Smil hjelper å senke høyt blodtrykk. Du kan prøve det selv. Hvis du har en blodtrykksmåler hjemme, kan du sitte i noen minutter og måle blodtrykk. Etter det smiler du i et minutt og mål igjen mens du smiler.

Nr. 7 Smil stimulerer utskillelsen av endorfiner og cytotoniner. Endorfiner brukes for å redusere smerte. Når vi smiler, frigjøres flere endorfiner og serotonin. Et smil er en naturlig medisin.

Nr. 8: Smilet hjelper deg med å se yngre ut. Når vi smiler, blir våre ansiktsmuskler løftet opp. Det kan fjerne rynker på ansikt. I tillegg til skal vi føle oss veldig bra når vi smiler.

Nr. 9: Smil kan gjøre at vi føler oss vellykkede. Den som smiler med selvtillit vil mest sannsynligvis bli forfremmet  og  og kontaktet om jobb mye mer enn de som ikke smiler.

Nr. 10 Smil kan hjelpe oss til å forbli optimistiske. Vi kan eksperimentere ved å prøve å tenke på vanskelige ting mens du smiler. Vi vil finne det vanskelig å gjøre det. Fordi når vi smiler, sender kroppene våre meldinger i forskjellige deler for å si at “Livet vårt er fantastisk”. Smil kan fjerne depresjon, stress og angst.

Denne artikkelen er sitert fra Mark Stibich, PhD. Topp 10 grunner til å smile. (http://longevity.about.com/od/lifelongbeauty/tp/smiling.htm)

“Siams smil” eller “Siam: Smilets land” er definisjonene på den thailandske identiteten og den thailandske spektakulære kulturen. Det kan demonstreres i forskjellige betydninger enten for hilsen, vennskap, tilgivelse, ydmykhet og respekt for hverandre. Alle betydningene kan inngå i selve Siam: Smilets land.

Forsket og samlet av Royal Thai Ambassade, Oslo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

MAIN MENU

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.