EP01: Den Thailandske nasjonaldagen

# Vet du hvorfor den thailandske nasjonaldagen er 5. desember?

Vet du hvorfor den thailandske nasjonaldagen er 5. desember? Alle land har en nasjonaldag og de bestemmer hvilken dag som er deres nasjonaldag utifra en dato eller dag som betyr noe spesielt i dette landet.Thailand har hatt nasjonaldag fra 1938. Den første nasjonaldagen ble først feiret den 24. juni 1939 da oberst Luang Pibulsongkram var statsminister i en regimeendringsperiode i Thailand, men 24. juni var nasjonaldag i bare 21 år. Den 23. mai 1960 utnevnte regjeringen til marskalk Sarit Thanarat en komité som vurderte den thailandske nasjonaldagen på nytt. Det var generalmajor H.K.H Krom Muen Narathip Phonpraphan, visestatsminister og komiteleder, som anbefalte at bursdagen til Konge IX., 5. desember 1927, burde være den nye thailandske nasjonaldagen. Deretter kansellerte regjeringen den opprinnelige nasjonaldagen, 24. juni, og feiret 5. desember som den thailandske nasjonaldagen. Denne dagen er også den thailandske farsdagen, og er blitt feiret fra 1980. Farsdagen feires for å hedre og vise takknemlighet til far, da far har en spesielt viktig rolle i den thailandske familien og i samfunnet.

Etter at D.M. Bhumibol Adulyadej døde den 13. oktober 2016 har D.M. Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua nådig utnevnt at 5. desember hvert år fortsatt skal være farsdag og bursdagen til D.M. Bhumibol Adulyadej skal feires fra 6. februar 2019 og utover.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

This Website or its third-party tools process personal data (e.g. browsing data, IP addresses) and use cookies or other identifiers, which are necessary for its functioning and required to achieve the purposes explained in the Cookie Policy.  It’s completely your choice to control your cookies.

Please read our Privacy Policy and Cookie Policy carefully before you start to use this Website. By continuing using this Website or by clicking “I ACCEPT” when this option is made available to you, you accept and agree to be bound and abide by our Privacy Policy.

If you do not want to agree to the Privacy Policy, you must not access or use the Website.

powered by